HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.06.05. 17:54 csipkerózsa

"Aki vadállatot csinál magából az megszabadul az emberi lét fájdalmától"*

*Dr. Johnson

Forgatják nagy kedvencem Hunter S. Thompson Rumnapló c. önélerajzi ihletésű könyvének filmes adaptációját.

Nagyon szeretem HSTt, egyik kedvenc könyvem a Félelem és reszketés Las Vegasban, illetve egyik kedvenc filmem ennek a filmes változata.Johnny Depp és Benicio Del Toro főszereplésével készült, Terry "Isten" Gilliam rendezte. Hálisten Gilliam elég okos ember ahhoz, hogy tudja, hogy jó dologhoz felesleges hozzányúlni, így a film szövegileg és cselekményileg egy az egyben követi a könyvet.Emellett Gilliam hozzáteszi önmagát, a pythonságát, illetve az 12 Majomban, a Brazilban, Időbanditákban megszokott fantazmagóriákban burjánzó világlátását. A film két barát, Raoul Duke és Dr. Gonzo kábítószeres utazását írja le, tele fantasztikus zenékkel és mindenféle őrülettel. Annyira klasszikus , mindenkinek látnia kéne. Kábítószerfüggőségünk alapja:) Az egyetlen film, amelyből minden melléktermékkel rendelkezem, könyv, dvd, videókazetta, cd.Mert ez a buja szerelem.

Gilliam munkássága is figyelemre méltó, a Gyalog Galopp óta számos igazi klasszikust rendezett, ráadásul azon ritka rendezők közé tartozik, akiknek a filmjeit egyszerűen fel lehet ismerni a mindig meglévő jellegzetességek (őrültségek) miatt. Ő a filmrendezők Chanelje:)

Az új Rumnaplót is feszült figyelemmel várom, s bár nem Mr. Gilliam rendezi, de azért Johnny Depp játszik benne, újra. Amúgy Johnny Depp és Benicio Del Toro a Fear and Loathing forgatása alkalmából szoros barátságot kötött az akkor még élő íróval (szoros barátság alatt értsd: együtt drogozták agyon magukat az éeltszerű alakításért:)

Pár klasszikus sor a Félelemből, amit estig tudnék folytatni:
- Ti szamoaiak mind egyformák vagytok: Nem hisztek a fehér ember kultúrájának alapvető finomságaiban.
-Gonzo: The doctor is in.
-Itt nem állhatunk meg, ez denevérország!
-Én mondom, hazudik nekünk. Láátom a szemén...
-(Dr. Gonzo jellemzése:)Íme, ott megy Isten egyik prototípusa. Egy nagyhatalmú mutánsa valaminek, amit sosem akartak tömeggyártásban kipróbálni. Túl bizarr, hogy éljen. Túl ritka, hogy meghaljon.
 

Szólj hozzá!

Címkék: film gondolatok montypython


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr941165918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása