HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2013.06.28. 18:06 csipkerózsa

REBIRTH

Nos, a zuram annyit piszkált, hogy úgy döntöttem, felélesztem blogos hagyományaim. Kicsit módosulni fog a tartalom, mert az életem is jelentősen módosult.
Például, hogy megállapodtam, félig megházasodtam, önálló saját háztartásom lett. Ezek eléggé módosították a dolgokat, amiket csinálok. Szomorú megállapítás, hogy ha választanom kell egy lakásdekor-bolt és a H und M között, akkor én bizony a lakásdekorba megyek be....Még leírni is fájdalmas
Emellett a mai napon lett egy CICÁNK. Az első gyerekünk... lehet igazi gyerekkel kellett volna kezdeni, az nem ülne órák óta az ágyneműtartó legmélyebb bugyrában gyűlölködő pillantásokat vetve az aggódó gazdira, akinek a nyaka 90 fokos szöget zár be, ahogy behajol az ágyneműtartóba. Mindegy, gondolom előjön, ha el kell végezni a dolgát. Ajánlom neki. Különben ne tudja meg, mit kap...
Szóval meglátom még mi kerül ide a blogra, főleg, h itt a nyári szünet és veszélyesen ráérek. Tuti sokat fogok írni a főzés és sütés bugyrairól és a macska (aki a keresztségben a Sherlock Holmes nevet kapta) kalandjairól.

Szólj hozzá!


2010.10.20. 20:39 csipkerózsa

Új blog!

Megvalósítom önmagam, és egy újabb blogba fogok:)

természetesen lelkem ezen kitárulkozása tovább üzelem:)

http://kiprobaltamelmondom.blog.hu/

Szólj hozzá!


2010.09.29. 18:01 csipkerózsa

Think-bits

* Volt egy rész a Szex és New Yorkban, amit kedvelek, de attól még RENGETEG amcsi, demagóg, oktalan csacskaság van benne,de sokszor talál, na szóval volt egy rész, ahol a lányok egy lagzin voltak, és amikor odamentek gratulálni az arának az azt súgta a fülükbe, h csak olyan pasihoz menjenek hozzá, aki jobban szereti őket, mint fordítva.

Röhögtem

Ma már nem röhögök. Inkább szeressenek jobban, mint kevésbé, mint ahogy mi szeretünk. Mert az az egyik legnagyobb szenvedés a világon.Sokkal rosszabb, mint amikor nem szeretnek egyáltalán viszont.

 

*  Az életről is elgondolkodtam mostanság. Azt hiszem roppant dőre feltételezés volt, amit sokáig gondoltam, vagy gondoltam hogy gondoltam, bedőlve annak, amit a society, a média tukmál ránk. Az élet nem a boldogság maga. Úgyhiszem az életet úgy kell elképzelni, mintha egy háborgó tengeren ugrálnánk jégtábláról jégtáblára. a szárazföld felé. (?) Egyik jégtábláról a másikra kínkeserves lehet az út, lehet, h közben vízbe esünk, de amikor elérünk a vágyott jégtáblára, elönt minket az a pillanati érzés, h ej, de megérte. Azt hiszem az élet és a boldogság viszonya is ilyen lehet. S amikor megint keressük a boldogságot az kell, h erőt adjon, hogy előtte is sokszor megtaláltuk.
Örülni kell annak, ami van, mert nem tudhatod, h majd visszatekinve éppen nem egy jégtáblán álltál-e.

Just hang on and suffer well.

 

Szólj hozzá!


2010.08.23. 21:45 csipkerózsa

Hope, love, sick, hope, love, sick

Ma jobb a hangulatom. Most nem lájkolom a Bonnie szöveget. Ez a szerelem-téma észvesztő hullámvölgy. Elképesztő magasságokba és megdöbbentő mélységekbe tudja vetni az embert. Tényleg a szerelem állapota olyan mint a bipolaritás.

Egyik percben minden hitünket elvesztjük, elfelejtünk minden szép pillanatot, kimondott szót, forró ölelést és csak a reménytelenséget látjuk. A következő pillanatban meg, elég egy mondat, sőt egy szintagma, amely a szívem mélyéig hatol, és átsegít a következő bizonytalan, lélekvesztő időszakon

A szerelem alatt az ember elképesztő lelki gazdagságot él meg. Pláne ha a kapcsolata annyira komplex és komplikált, nagyon komplikált, mint amiben magam is élek jelenleg

De nem baj, bölcs barátom mondta, h az életben a legjobb, igazán jó dolgok sosincsenek ingyen.

2 komment


2010.08.21. 22:36 csipkerózsa

It's a heartache
Nothing but a heartache

Hits you when it's too late
Hits you when you're down
It's a fool's game

Nothing but a fool's game
Standing in the cold rain

Feeling like a clown.

It's a heartache

Nothing but a heartache.
Love him till your arms break

Then he lets you down.
It ain't right with love to share
When you find he doesn't care for you.
It ain't wise to need someone
As much as I depended on you.

It's a heartache
Nothing but a heartache

Hits you when it's too late
. . .

It ain't r'ight with love to share
. . .

Oh it's a heartache

Nothing but a heartache.
Love him till your arms break

Then he let's you down
It's a fool's game

Standing in the cold rain

Feeling like a clown.

It's a heartache
Love him till your arms break
Then he let's you down
It's a heartache

Szólj hozzá!


2010.07.28. 20:46 csipkerózsa

the other name of shit.

annyira utálom magamat. hihetetlen, hogy mennyire ismétlem önmagam. hogy vannak olyan bődületes hibáim, amiket nem tudok kijavítani, még akkor sem, ha már kismilliószor az orrom alá lett dörgölve,  h Hé kisanyám, ezen változtatni kéne.

Utálom, h érzelmileg ennyire megzavarható vagyok, hogy elhiszek minden szirszart, mindennek hitelt adok, holott nem is igaz. aztán jön egy pont, és hopp megint ott vagyok, szivemben rőzsedalokkal, otthagyva a kereszteződésben. fcku this shti.

1 komment


2010.07.28. 19:01 csipkerózsa

annyira jó lenne ha tudnám hogyan lehet ide betenni videókat:(((((


Szólj hozzá!


2010.07.18. 20:04 csipkerózsa

L.O.V.E.

Mostanság sokat gondolkodom a szerelem fogalmán. Látom, ahogy a tinédzser tanulóim égre földre írják egymásnak, hogy szereltek, örökre, mindörökre a tied, és hasonlók ,majd szakítanak két hét múlva. Mennyire sokat változik ez a fogalom, ahogy öregszünk. Mi felnőttek (a legtöbbje, kivéve az örök tinédzserek, akik dobálóznak ezzel a fogalommal, jóval a tükörben- önmagamat-fotózás-még-elnézhető korból kinőve) jóval óvatosabban bánunk ezzel a szóval.
A másik, ami mostanság beleköltözött a fejembe, egy történelem feletti kérdés, amelyet akár Ádám, a történelem feletti ember, is feltehetett volna Az ember tragédiájában. Mi a szerelem? Honnantól beszélünk szerelemről? Mi az a pont, ami megsúgja a szívünk, hogy igen, kisgazdám, te szerelmes vagy. Mennyire szoros a szerelem és a testi vágy kapcsolata? Mármint lehet az ember úgyis szerelmes, hogy nem gondolkodik ezen, nem szempont a testiség. Nem érez rá különösebb vágyat. A szerelemben mi születik előbb, a testi vágy, vagy a lelki kötődés?

Amióta az irodalommal foglalkozom (és ez nem kevés idő) akárhányszor szerelmes verset olvasok, eltöprengek ezen; hogy egyetlen szerelem van, vagy minden ember máshogy szerelmes?

2 komment


2010.07.10. 14:05 csipkerózsa

FALL FASHION

őszi kollekciók, to die for. sírás. majd ebből válogatok az Oscarra:D

Szólj hozzá!


2010.07.10. 13:57 csipkerózsa

VB

Fájdalmam, hogy végéhez ért a foci vb. Mióta az eszemet tudom , szeretem a focit,már akkor focimeccseken szotyoláztam apukámmal, amikor pár, magát hatalmas focirajongónak beállító még a csattogós lepkét tologatta.

és amióta az eszemet tudom német drukker vagyok. ezért, most hogy kiestek a döntőből, mély apátiába vagyok süllyedve. és pont a spanyolok ellen. igazából nem tudok értelmes okot elképzelni, ami rávisz valakit, arra, hogy a spanyoloknak szurkoljon....._:D

meg hát nézzük meg, milyen ellenfelei voltak a spanyoloknak (svájc, paraguay....) és a németeknek (anglia, argentina) és h mondjuk a spanyolok milyen (22 centis lesgóllal) jutottak tovább a portugálok ellen.

na mindegy. ez van. Müller kiesése megbontotta a rendet, és ez egy óraműként működő német válogatottnál gyilkos.

 

schade:(((

nyerjen hollandia. bár őket se szívelem, de nem spanyolok:D

2 komment


2010.06.15. 14:56 csipkerózsa

Igen, rég írtam. Bocsánat, ha valaki hiányolna. De a tanév utolsó hetei tele vannak stresszel.

Pedig voltam kirándulni az osztályaimmal, meg minden. Majd beszámolok a tanulságokról.

De most egy hétig tanfolyamon vagyok, mert lelkes pedagógus vagyok ugye......

 

 

xxxx

Szólj hozzá!


2010.05.22. 21:04 csipkerózsa

Style of Carey Mulligan.

Annyira szeretem az ilyen koravén lányokat:D Pont mint én:D És egyidősek is vagyunk:D

Nézzünk pár szépséget a ruhatárából. Megfigyelhető egy erőteljes Prada-dominancia:)) De ezt megbocsátom:)

Oscaron kis ollók voltak a ruháján, Prada

Jó öreg tweed-Chanelben. Annyira koravén ruha, de én is hordanám:D

Vionnetben az Egy lányról (An education) premierjén.

Szatén Pradaban.Mondjuk ez rajtam nem biztos, h működne:D

Pradaban (ami eléggé Burberry-fíling) egy divatpartin.

SAG-on Lanvinben. Classy girls love Lanvin:)

Medieval Pradaban. Mennyire brit:D

És az überkedvenc: Vionnet a Baftan. Lélegzetelállító.

2 komment


2010.05.21. 13:22 csipkerózsa

Do the cannes-cannes

Picit visszatérünk a divathoz, mert a magánélet meg a lelkizés már nyomasztó túlsúlyt öltött. Pedig vannak még e téren is kikívánkozó gondolataim:)
Addig is, míg ezeket formába öntöm, nézzük milyen szépségekben feszítenek a hírességek a jelenleg is zajló cannes-i filmfesztiválon. Egyébként más okból is van izgulnivalóm, hiszen két magyar alkotás is jelen van, a főfilmek között Mundruczó Kornél Szelíd teremtés-A frankensteint terv című alkotása versenyez, un certain regard alapon pedig Kocsis Ágnes Pál Adrienn című munkája kapott helyett (Kocsis Ágnesé a Friss levegő is, amit anno volt szerencsém látni)

Töménytelen mennyiségű lehetőség van Cannes-ban a parádézásra, én kiragadok pár nekem nagyon tetsző ruhákölteményt:

Tehetségtelen, üres, merev játékú, de ez a Balmain ruha kétségkívül nagyon jól áll Kate Beckinsalenek (aki otthagyta Michael Sheent egy noname amcsi rendezőcskéért, olyan ez - hogy egy klasszikussal éljek- mintha a Gundelből kijársz a Tesco májkrémre)

Carey Mulligan fantasztikusan nézett ki ebben a módosított Azzaro-ban. Annyira szeretem azt a szofisztikált stílust, amit Carey képvisel. A fene egye meg:)

 

És CM ebben az RM by Roland Mouret-ben. Átok, áááttok:)

 

Überkedvenc: Fan BingBing ebben a CSODÁBAN.Hogyan légy egyszerre gyönyörű és képviseld büszkén a hazádat. Ez egy sárkányos ruha:D

 

 

Szólj hozzá!


2010.05.05. 12:58 csipkerózsa

Légy hű önmagadhoz!

Sok felszabadító érzés van: mikor sikerül valami, mikor valakival jót teszel, mikor látod, h valaki hálás neked, mikor ötös témazárót ír a közepes tanuló diákod. És amikor hű maradsz önmagadhoz.
Igen. Nagyon sokszor kerül az ember, és kerültem én is olyan helyzetbe, hogy azon gondolkodtam, hogy olyan dolgokat kellene megtennem, az lenne a jó, ha megtenném, ami távol áll sőt gyökeresen szembenáll a személyiségemmel. Mikor mérlegeltem, mindig a tettek következménye járt az eszemben és próbáltam meggyőzni magam, hogy nem is lenne rám akkora hatással és nem is veszítenék semmit a személyiségemből.

DE.

Veszítettem volna.És nagyon boldog vagyok és felszabadult, hogy képes voltam betartani azokat a határokat és szabályokat, amiket én a személyiségem tartópillérének érzek.
Nem a családi, nem a társadalmi meg efféle szabályok a fontosak. Ezeken mind túl lehet lépni,az a fontos, hogy sose veszítsük el önmagunkat. Mert ezt az árat semmi nem éri meg.
Igazából igencsak flow érzés, hogy (bár komoly gyomorproblémák árán:D) eljutottam eddig és ahogy Bánk bán leszakítottam a tündéri láncokat.

 

Game over honey.

2 komment


2010.04.25. 15:42 csipkerózsa

Lélektől lélekig

"Hosszú az út lélektől lélekig/Közöttünk roppant, jeges űr lakik"
Remélem sikerült helyesen idéznem egyik kedvenc soromat Tóth Árpádtól.Annak idején mikor elkezdetem Kosztolányi prózájával foglalkozni,úgy éreztem, h ez a sor adja leginkább vissza Kosztolányi emberekről, emberi kapcsolatokról való vélekedését. Tartom ezt ma is. Megdöbbentő napi tapasztalatom életem ezen szakaszában, hogy mennyire nagy lehet a távolság két ember között, mennyire hosszú út vezet egymás megértéséig, holott azt feltételeznénk, hogy az emberségünk, az hogy mindannyian érző emberek vagyunk inkább megkönnyíti ezt a folyamatot. Nem hogy nem könnyíti meg, de szerintem a papagájomat jobban értem, mint az ellenkező nemet. Lenyűgöz és egyben kétségbeejt, hogy mennyire eszköztelenek vagyunk a másik lelkével szemben, mennyire lehetetlen megérteni a másik tetteit és gondolatai, ha nem ad rájuk magyarázatot. Nem szeretnék arra kárhoztatni, hogy azon kelljen  gondolkodnom, hogy 'vajon ez alatt most mit értett/ezt vajon miért írta/mondta' s jelenleg mégis ezt teszem. Dühít, hogy beférkőzött a meg nem értés.Dühít, hogy nem tudok a másik fejével gondolkodni, és dühít, hogy képtelen vagyok leküzdeni azt a falat, hogy pontosan rákérdezzek. Persze valószínűleg meddő kérdés lenne, válasz, elfogadható válasz nélkül. Az érzelem nem tűri a rációt.
Micsoda utópia lenne, ha lenne egy képességem,aminek köszönhetően huss, meg tudnám fejteni a másik gondolatait, tetteinek okát. Mennyi szenvedéstől lennék megkímélve. De nyilván ez így van kitalálva.Ahogy a Depeche Mode dalszövege is írja:
'When You've borna lover, You've born to suffer/ like all soul-sisters and soul-brothers' 
(nem, nem én vagyok a képen:))

2 komment

Címkék: gondolatok


2010.04.18. 14:18 csipkerózsa

Mennyi szabályt szeghetünk meg a boldogságért?

Minden ember arra törekszik, hogy boldog legyen. Ez emberi önzőség. Mi akarunk boldogok lenni. Ha jól jön ki a lépés, akkor boldogságunk keresése, és elért boldogságunk másokat is boldoggá tesz, s akkor már nem éltünk hiába.
De vajon mennyi szabály szeghető meg azért, hogy a vélt pillanatnyi boldogságot átéljük?
Többféle szabályra gondolok itt: társadalmi, családi és saját belső szabályok.
Figyelembe kell-e vennünk a többi ember elvárását, ha a boldogságunkra törekszünk? Megtehetjük-e, meg tudjuk-e tenni, hogy nem foglalkozunk mások véleményével? Vagy pontosan mások véleménye miatt cselekszünk úgy ahogy?
Melyik szabályokat a legnehezebb, legmegterhelőbb megszegni? Önmagunk szabályait, vagy a társadalom, az embertársaink, a konvenciók által generált szabályokat?
Én nem tudom. Nem tudom , h önnön szabályaimat mi alapján alakítottam ki? Hagytam, hogy a szokások láncos állatja legyek, vagy saját döntés volt. És vajon képes lennék/leszek e folytatni ugyanúgy, ha megszegem őket. S vajon megéri-e egyáltalán megszegni őket?

6 komment

Címkék: gondolatok


2010.04.15. 14:01 csipkerózsa

No megesett. Tegnap megtartottam az előadásomat, egész szép számmal jöttek érdeklődők. Úgyhogy most az az energiám, amit az előadás elkészítése lekötött, felszabadult. Igyekszem gyakrabban posztolni.:))

Szólj hozzá!


2010.04.07. 17:51 csipkerózsa

A gondolkodás elviselhetetlen könnyűsége

J.Mara kommentjén továbbhaladva, teljesen igaz: a női lélek (és élet) megmérgezője a túlzott gondolkodás. Az a női tulajdonság, ami szokszor előny is: az előretervezés. Hétvégén baromira kiröhögtem Bridget Jonest, aki, amint összejött Markkal, már Lady és Lord Darcyként képzelte el magát. Aztán rájöttem, h kár röhögnöm, mert én is ezt csinálom. És minden nő. Tényleg rögtön látjuk családapaként, férjként, nyugdíjas öregemberként azt akibe beleszeretünk, és ez (is) teszi annyira nehézzé, ha a kapcsolat végetér, vagy nem úgy alakul, ahogy szeretnénk. Mert a tényleges együttléteken túl az elképzelt jövőről is le kell mondanunk, ki kell törölnünk a fejünkből az együtt,  a jövendő családdal eltöltött közös szombatesték képét. S pont ez teszi gyötrelmessé azt a periódust is, amikor egy kapcsolat alakul. Legalábbis nálam.Most. Mert mindig többet és többet akarok, sose elég, ami van, mindig előrébb szeretnék jutni. Ha a másik A-t mondd, egész este azon agyalok, hogy a K-ig mért nem jutott el.És ez olyan fölösleges.Élvezni kellene az adott pillanatot, az adott állapotot, főleg , ha az nem több, annál ami. Főleg, örök bölcsesség: kár keresni a férfiak tetteire a választ, és a miérteket, mert, és remélem ez az örökségem lesz halálom után:) "A férfiak másként gondolkodnak".

3 komment


2010.04.03. 15:49 csipkerózsa

Hova tűnt a szupererőm?

Megdöbbentő élettapasztalatokkal bővültem. Asszem most érzem át igazán a felvilágosodásból a romantikába való átlépés jelentőségét. A felvilágosodásban az ember a rációban, az észben hitt, abban, hogy ezek a dolgok megadják a világ irányításának lehetőségeit. Aztán a francia forradalom, meg a napóleoni háborúk felnyitották a szemüket, h az ész hát nem ér sokat, in itself. Ezért fokozatosan elvágytak a szörnyű realitásból, és szerették volna az értelmet háttérbe szorítani, és eljött a romantika.

Én mindig is egy borzasztóan racionális ember voltam, aki mindig mindent a szabályok szerint csinált. És most itt egy helyzet, ahol totálisan értem a dolgokat, felsoroltam és elfogadtam az összes reális ellenérvet, tisztában vagyok velük, abszolút jogosnak érzem..... és mégis. Nem tudom meggyőzni az agyam.Újra és újra elsorolom az érveimet, remélve, hogy egyszercsak felfogom őket és elmúlik ez a rémes érzés. És nem. Olyan vagyok mint SPOILER Leo a Viharszigetben, aki mindig újra és újra visszaesik ugyanabba a téveszmébe.
Olyan mintha, lenne 100 ezrem és egy csomó törlesztenivalóm és én mégis minden reggel azzal a vággyal ébrednék, hogy meg kell vegyem azt a Louis Vuitton táskát, pedig ennél százszor fontosabb dolgaim is vannak.
Mi az ok, amiért nem tudom magamat meggyőzni, hogyan lehetséges, hogy egy érzés ennyire belefészkeli magát az ember tudatába? Ez annyira undorító, és annyira mutatja, hogy mennyire gyenge az ember, és h az érzelem az úr.
És azt is, hogy megintcsak.......LOVE SUCKS.

(S ami még undorítóbbá teszi, az amúgy is undorítót, hogy a másik fél nyilván nem tipródik és gyötrődik ennyit. Phüj.)

7 komment


2010.03.28. 21:40 csipkerózsa

Miegymás

Nos, hát túlestem egy csepp szívzűrön, ez vont el a netezéstől és a blogolástól.Most már értem, miért vannak olyan rémes emlékeim a gimis szerelmekről:)) Cause LOVE SUCKS.

De mivel ama képesség birtokában vagyok, hogy szinte teljesen birtoklom és irányítom az érzelmeimet, így gyorsan kilábaltam az oktalan szerelem hálójából.Viszont, mivel halálra idegeskedtem magam, ezért nem ettem egy hétig, ami meg ugye egy kifejezetten pozitív hozadék. Sajnos , mivel rendeztem az ügyet, az a sejtésem van, h hamarosan visszatér az étvágyam, és a leadott kilók is, barátaikkal.

Remélem tegnap este mindenki nézte kedvenc Leomat a Kapj el, ha tudsz című remek kis darabban. Álmaimban nekem is sokszor felteszi egy Leo külsejű ember a kérdést: akarsz egy orvos felesége lenni?:)

Szólj hozzá!


2010.03.25. 21:42 csipkerózsa

Art and fashion

1.Lord Leighton:Flaming June    és LANVIN


2.Dante Rossetti: The Day Dream  és LANVIN

3. Piet Mondrian   és YVES SAINT LAURENT

4.Sleeping Beauty   és ALBERTA FERRETTI

5.Degas: L'etoile   és  DOLCE & GABBANA

Szólj hozzá!

Címkék: divat


2010.03.21. 15:02 csipkerózsa

Szex és New York is in the air

Május 27-én startol kis hazánkban a kultikus sorozat filmváltozatának második része. Usánkában viszont már javában megy a promó, a szereplők bőszen mutatkoznak együtt, hogy felélesszék mindenkiben a szunnyadó és egyben leküzdhetetlen vágyat a második rész megtekintésére. Olybá tűnik egyelőre, hogy mindannyiunk Samanthája kivár, mivel az elmúlt héten egyetlen rendezvényt sem tisztelt meg jelenlétével, holott a másik három lány ott volt. Lehet, hogy végképp elmérgesedett a helyzet SJP és Kim Cattral között? Állítólag KC nem bírja elviselni, hogy SJ hercegnő páváskodik SJ várában, s gondolom SJP ugyanígy van KC-lel kapcsolatban. No persze ez a nézőnek olezanc.
Viszont a három hölgy Kristin Davis, SJP és Cythia Nixon olyanok, mint a jó bor, a korral egyre jobbak és nemesebbek lesznek, főleg SJP, akinek ez a két ruhája KICKS ASS.
Az első rendezvényen a tavaszt idézték a csajok, SJP ruhájáért nyilvánvalóan meghalnék, míg a második eseményen a klasszikus feketére szavaztak.
Nektek melyik összeállítás tetszik jobban? Tavasz vagy LBD?

1.kép: SJP Lanvin, CN nem tudok rájönni a tervezőre  , KD Oscar de la Renta
2.kép: SJP Marchesa (annak ellenére, h kifejezetten NEM szeretem a Marchesa ruhákat, ez igen formás darab), CN megintcsak ugyanaz a probléma....,KD újabb Oscar de la Renta kreáció 

Szólj hozzá!

Címkék: film divat


2010.03.13. 22:45 csipkerózsa

Mindennapi filmünk: Shutter Island (Viharsziget)

No végre idejutottam. Mindenki nagy örömére közlöm, h az általam készített március 15-i ünnepség nagyon jól sikerült, nagyo ügyesek voltak a kicsikéim.
 

Szóval Scorsese újabb közös alkotása Leonardo Dicaprióval került terítékre nálam a hétvégén. Igazából azért mentem, mert nagyon tetszett anno a bemutató hangulata, s az egész családot érdekelte, bár én nagyon féltem, hogy jó amerikai szokáshoz híven az össes izgalmas jelentet belevágták a trailerbe és a film lagymatag lesz. Bár Scorsese azért híres az erős képeiről, az erős témáiről, és hát ennél a filmnél sem volt ez másképpen.
A téma nagyon jó, jó arányban adagolja a hangulatot és az eseményeket a rendező, és LD játéka még mindig pöpec. Számomra Michelle Williams a gyenge láncszem, mert az a nő elég jelentéktelen, nekem olyan, mint egy nem túl élesen megrajzolt képregényfigura, sztem a szerephez nem elég erős az ő jelenléte. Mark Ruffalóról is meg kell emlékezzek, mert annyira jellegezetesen illik a 60-as évek Amerikája fílinghez az egész arca, karaktere. És kicsit szedett magára, így már nagyon jó matéria...:)É hát Max von Sydow-t mindig öröm filmen látni.
A történet izgalmas, és remek légkört, kosztümöket teremt Scorsese, egyszerre riasztó és mégis végtelenre kitágított az a sziget, a maga behatároltsága ellenére.A szereplőink ilyen Dekameron vagy Imprimatur jelleggel kénytelenek a szigeten maradni, és tudjuk, h a bezártság nem vezet jóra.
 A történet végén ráadásul rendkívüli csavar van, amire azonban fokozatosan rá lehet érezni, ha az ember nyitott szemmel nézi a filmet, és, hát bár tudom, hogy ez egy amerikai mozizó számára érthetetlen, de gondolkodik, miközben néz.
Nagyon durva és megrázó végkifejletet vesz, de nem spoilerezek, s ezeket a képeket ábrázolja is Scorsese. Nagyon hihető lesz, most a tegnapi tényői tragédia tükrében.POnt azt mutatja, hogy nincs az az elképzelt borzalom, aminél ne találnánk borzalmasabb valóságot.

IRÁNY A MOZIBA MEGNÉZNI!Mert fú, fú fú de jó.

 álljon itt hőnszeretett Leom (leszögezem CSAKIS a 30 feletti megférfiasodott Leo, nem a titanicos hányinger) nagy szerencséje van, h Scorsese "múzsája" lett, mert férfit faragott belőle, isten tudja hol lenne már a Titanic farvizén evezve....

2 komment


2010.03.13. 22:39 csipkerózsa

Best of Oscar-afterparty

Természetesen az Oscart mindenféle Pre és Afterparty követte, ahol szinte jobb volt a ruhafelhozatal, mint az Oscaron és persze ezeken már olyanok is megjelenhettek, akik mondjuk sztem nem éppen Oscarra valók, pl Katy Perry vagy Vic Beckham. Őket azért emelem ki, mert nagyon tuti kis ruhát találtak maguknak. KP egy elképesztően pofás Zuhair Murad ruhát viselt, amit én tuti felvennék, ha éppenséggel vendég lennék az Oscaron (nyilván mint Best actress in a Leading Role-jelölt , amit meg is nyernék, és persze Leo Dicaprio lenne a kísérőm, így a két legjobb pasi az enyém.) VB nyilvánvalón, elképesztő fantáziáról tanúbizonyságot téve saját kollekciójában jelent meg (én is ezt tenném, ha tervező lennék, szóval csupán csak szemétkedek), és mint már említettem, sztem ez a kollekciója legjobban sikerült darabja. Egyébként sikeres estét zárt kedvenc WAGünk, mert Cameron csupaszáj Diaz is az ő tervezésében jelent meg.

 

2 komment


2010.03.10. 19:02 csipkerózsa

Top 5- Oscar-ruhák

Megint csak nem voltam elájulva. De az első 3 az NAGYON tetszik, az utolsó kettő az már megalkuvás. Runner up volt Sarah Jessica Parker.
1.Maggie Gyllenhall Dries Van Notenben. Ez a vibráló kék annyira szép.

2.Charlize Theron Diorban, mások szerint az egyik legcsúnyább ruha volt. Azok majd ne vegyék fel...

 

3.Diane Krüger Chanelben

4. Fáj dicsérnem: Kristen Stewart Monique Lhuillierben. ilyen szép ruhát ráadni.

5.ez még inkább nem hiszem el, de ez van. senki nem vádolhat azzal, h személyek alapján döntök. CSAK  a ruha számít, és ez egy csodaszép ruha, mondjuk abszolút nem való egy kislányra.mint ahogy ez a kislány sem való az Oscarra....: Miley Cyrus Jenny Packhamben, és a hajszíne is remek.

6 komment

Címkék: divat