HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.05.07. 17:03 csipkerózsa

Delon vagy Belmondo? (Slímán-Salamon, Einhorn-Finkle???)

(A cím zárójeles része csak annak mond valamit, aki látta és szereti az Ace Venturát illetve a Jákob rabbi kalandjait:))

Nagy dilemmában örlődök, nem tudok dönteni Alain Delon és Jean-Paul Belmondo, két nagy idolom között. Mindkettő mellett rengeteg érv szól és mindkettő etalon. Ígyezen a gondolati síkon igazán ínycsiklandozó triangleben sínylődöm:-)
Belmondotól a kedvenc filmem a Félelem a város felett, ami eszméletlen izgi, nem lehet nem szeretni hatvanas-hetvenes évek francia filmjeit (ahogy nem lehet nem szeretni a nyolcvanas-kilencvenes és napjaink francia filmjeit:-)) A Profi meg ugye alap és magáért beszél. Tény, h a karrierje későbbi részén belekényszerült egy sematikusabb szerepkörbe, de színészi tálentuma vitathatatlan, gondoljunk csak a Bolond Pierrotra. Delonnak könnyebb volt, bár Belmondo is volt szerelmes hős, de azért emellé mindig társult valami, míg Delonra a kinézete miatt simán rá lehetett bármilyen szerelmesfilmet építeni. Persze ennél jóval széleskörűbbek a szerepei, imádom minden zsarus filmjét, vagy a Medencét, abban annyira gyönyörű, vagy a Fekete Tulipánban... Vagy az Ég veled barátom, amiben Charles Bronsonnal játszik, ami magáért beszél ugye:-)
Belmondonak és Delonnak egyébként több közös filmje van és jó barátok, kiemelném a Borsalinót.Belmondo imádnivaló azzal a thoughguy maverick kinézetével és kisugárzásával, Delon meg... ah hát tessék már megnézni, nyilvánvaló, hogy ő Isten formai mestermunkája.
Szóval szavazásra bocsátom: Delon vagy Belmondo?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: film francia belmondo delon


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr991108423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása