HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2010.03.13. 22:45 csipkerózsa

Mindennapi filmünk: Shutter Island (Viharsziget)

No végre idejutottam. Mindenki nagy örömére közlöm, h az általam készített március 15-i ünnepség nagyon jól sikerült, nagyo ügyesek voltak a kicsikéim.
 

Szóval Scorsese újabb közös alkotása Leonardo Dicaprióval került terítékre nálam a hétvégén. Igazából azért mentem, mert nagyon tetszett anno a bemutató hangulata, s az egész családot érdekelte, bár én nagyon féltem, hogy jó amerikai szokáshoz híven az össes izgalmas jelentet belevágták a trailerbe és a film lagymatag lesz. Bár Scorsese azért híres az erős képeiről, az erős témáiről, és hát ennél a filmnél sem volt ez másképpen.
A téma nagyon jó, jó arányban adagolja a hangulatot és az eseményeket a rendező, és LD játéka még mindig pöpec. Számomra Michelle Williams a gyenge láncszem, mert az a nő elég jelentéktelen, nekem olyan, mint egy nem túl élesen megrajzolt képregényfigura, sztem a szerephez nem elég erős az ő jelenléte. Mark Ruffalóról is meg kell emlékezzek, mert annyira jellegezetesen illik a 60-as évek Amerikája fílinghez az egész arca, karaktere. És kicsit szedett magára, így már nagyon jó matéria...:)É hát Max von Sydow-t mindig öröm filmen látni.
A történet izgalmas, és remek légkört, kosztümöket teremt Scorsese, egyszerre riasztó és mégis végtelenre kitágított az a sziget, a maga behatároltsága ellenére.A szereplőink ilyen Dekameron vagy Imprimatur jelleggel kénytelenek a szigeten maradni, és tudjuk, h a bezártság nem vezet jóra.
 A történet végén ráadásul rendkívüli csavar van, amire azonban fokozatosan rá lehet érezni, ha az ember nyitott szemmel nézi a filmet, és, hát bár tudom, hogy ez egy amerikai mozizó számára érthetetlen, de gondolkodik, miközben néz.
Nagyon durva és megrázó végkifejletet vesz, de nem spoilerezek, s ezeket a képeket ábrázolja is Scorsese. Nagyon hihető lesz, most a tegnapi tényői tragédia tükrében.POnt azt mutatja, hogy nincs az az elképzelt borzalom, aminél ne találnánk borzalmasabb valóságot.

IRÁNY A MOZIBA MEGNÉZNI!Mert fú, fú fú de jó.

 álljon itt hőnszeretett Leom (leszögezem CSAKIS a 30 feletti megférfiasodott Leo, nem a titanicos hányinger) nagy szerencséje van, h Scorsese "múzsája" lett, mert férfit faragott belőle, isten tudja hol lenne már a Titanic farvizén evezve....

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr61837776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hemill 2010.03.14. 19:40:40

az a gáz, hogy Dicapriót mindenki a Titanic alapján azonosítja, pedig teli van jó filmekkel.
a Catch Me If You Can-ben nagyon jó volt, persze Tom hanks oldalán, utána már azt is megtehette, hogy összehozzon egy remek dokumentum filmet (11th hour), a Departed és Blood Diamond önmagukért beszélnek :D

a viharsziget tervben van

csipkerózsa 2010.03.14. 19:55:35

igen, maga is mondta, h elég furcsa a viszonya a Titaniccal, mert ennek köszönhet mindent, de hát nehéz a skatulya.S tényleg marha jó filmjei vannak. Meg hát ez is, a Shutter Island, annyira jó benne, meg hát efféle filmeket is Scorsesek csinálnak. És megintcsak meg kell jegyezzem, h mennyire kellemessé vált az idővel Leo arcberendezése és pláne a termete.
süti beállítások módosítása