HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.08.18. 15:24 csipkerózsa

Klasszikus darabok sztárokról elnevezve

A divattervezők figyelemmel kísérik a hírességek világát, így volt ez régen és ma is. Sokszor egy tervező múzsákat választ magának, vagy fordítva és létrejön a közös együttműködés. Audrey Hepburn szinte kizárólag kedves barátja Hubert de Givenchy ruháit viselte, a mai sztárok közül pedig például Renee Zellwegert se lehet nagyon másban, mint Carolina Herreraban látni. A hírességek és a divatdiktátorok közötti együttműködés sokszor olyan szorossá válik, hogy születnek kifejezetten az ikonról elnevezett, neki szánt darabok, s ezek gyakran kultikussá válnak (elsősorban ha a sztár akinek készül, kultikus) Úgy gondolom például, hogy az általam roppant kedvelt Giambattista Valli Victoria Beckhamről elnevezett cipőkreációja valószínűleg ezt a próbát nem fogja kiállni; cipők terén jóval nehezebb marandandót alkotni, mivel a cipődivat elképesztően gyorsan változik (csak az én éeddigi életem során volt már divat a csótányroppantó, a buffalo, a balerina, a tűsarkú, a kockasarkú).Most sokan hordják a hírességek közül, de hát nem egy finom úri cipő valljuk be.
Ennél talán jobb sorsa lesz Manolo Blahnik Sarah Jessica Parkernek tervezett cipőja, ami ropat finom darab. A tervező ezzel adózott a Blahnikszerelmes Carrie Bradshaw karakterének.

Na hát térjünk rá a kultikus darabokra:


A Birkin táska:A táska Jane Birkin után kapta a nevét, és neki is készült eredetileg.Sőt tulajdonképpen ő álmodta meg a táskát. A legenda szerint Jane Birkin, aki már szinte native franciának volt mondható angol létére, egy beszélgetésben mesélte el Jean-Louis Dumas-nak, a Hermés vezetőjének, h mennyire nincs nomrális, de csinos munkatáska, amibe minden belefér, mégse néz ki úgy, mintha egy hátizsákot hurcibálna. A kis hölgy vázolta is az ideális paramétereket a táskát illetően. Állítólag ezután a beszélgetés után nem sokkal el is készült az ikonikus táska, ami tényleg to die for, de hát nagyon drága (sőt talán a nagyon nem is fejezi ki ezt) és több hónapos várakozási lista van rá, hacsak nem vagy szelebrity. Emlékszünk arra a Szex és New York epizódra, amikor New York vándornyuszija, Samantha Lucy Liu hátán szeretne felkapaszkodni a Birkin-tulajdonosok előkelő listájára. Manapság minden kétséget kizáróan Vic Beckhamnek van a legtöbb Birkinje, a szivárvány minden színében, gondolom minden cipőjéhez. Azt gondolom lobogtatva viszi magával és van benne egy taknyos papírzsepi...
Jackie-bag:A Gucci J.FK. egykori feleségének tiszteletére készítette, ezt az amúgy tényleg gyönyörű táskát. Az egykori amcsi First Lady (majd Mrs. Onassis, pénz beszél, kutya ugat....) igazi stílusikon volt, bár be kell valljam rám ropant kevéssé hatott. Nyilván mert nem szoktam nagyon Amerikában nézelődni. Idén amúgy a Jackie beg megújult külsővel újra hódító útjára indult.


 

3 komment

Címkék: divat gucci hermes victoriabeckham


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr481319834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hachier 2009.08.21. 21:33:02

Érdekes volt a Birkin hátteréről olvasni. Most már tudom, miért volt oda érte annyira Emily Gilmore :)

csipkerózsa 2009.08.21. 21:39:47

Köszönöm:)
Emilyhez tökéletesen illik,gondolom nem is várt rá hónapokat, Richard soron kívül szerzett neki egyet:) (Volt enki amúgy? vagy csak vágyott rá?)

Hachier 2009.08.23. 10:41:48

Szerintem soha be nem teljesülő vágy marad Emily számára, bár még másfél évadom van hátra, azalatt bármi megtörténhet :)
süti beállítások módosítása