HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.08.28. 20:47 csipkerózsa

Mindennapi filmünk: Becstelen Brigantyk

INGLOURIOUS BASTERDS KICKS ASS!

Nem szoktam elragadtatni magam, de most engedem, mert erre a filmre egy szó van: ZSENIÁLIS.
Mestermunka, meisterwerk,masterpiece, benissimo film,chef-d´oeuvre... ecetera ecetera.
Komolyan nem is tudom, ha az lenne a tényleges munkám, hogy objektív filmkritikát írjak hogyan ráznám le a személyes mértéktelen rajongás láncait. Ehhez fogható szórakoztató, intelligens, egyben drámai és izgalmas film kevés van.Olyan film ez amit fel fognak jegyezni az egyetemes filmtörténet lapjain (én csak tudom , én fogom megírni, hehe Churchill).
Nem történelmi film ez a második világháborúról, ne is várjunk történelmi hűséget, sőt semmilyen hűséget, ez egy fucking-great film, amely a második világháborút használja színteréül és pont (meg egy csodálatos utópia már ami a film végét illeti...)
Emlékszünk még a Wolfenstein-féle Doom imitációra, ahol mentél puskával és nácikat lődöztél?Na hát valószínű, hogy Tarantino is játszott ezzel:) (Még egy közös pont a MESTERREL)
Számomra az , hogy a különböző nemzetiségű színészek az anyanyelvükün beszélnek már egy álom beteljesülése. Végre nem nagy angol színészek játszanak náci főgonoszt, ékes brit akcentussal angolul.Mindenki a saját nyelvén beszél, merthogy a franciákat farnciák alakították, németeket németek és osztrákok sötöbö.
Minden színész, elsőtől az utolsóig fenomenális, a párbeszédek elmések, pergősek, a zene FRENETIKUS. OLyan mintha egyszerre lenne ez egy régi Leone-féle westernfilm Morriconne zenékkel, és egy 80-as évek new-wave filmje Bowieval.
Indokok a film megnézésére (én kötelezővé tenném negyedikben!!!):
1. A zene
2.a színészek (Christoph Waltz nyilvánvalóan Isten mestermunkája a tökéletes színészre, Eli Roth mint a Medve Zsidó dravális állata bugyiszaggató, Pitt mint Aldo Raine, hát megadom magam, mert mikor olaszt "alakít" sírva röhögtem.Til Schweiger a szépséges fritz a maga frenetikus neurózisával. Tényleg olyan karakterek amelyek miatt a filmet újra meg újra meg kell nézni, hogy minden szereplő minden mozdulatát minden jelenetben meg tudjuk figyelni, mert mind gyöngyszem)
3. a történet
4. a rendezés
Mintha a négy pontom kiadná a filmet... Nem véletlen, mert kontra érvem nincs.
Most be is fejezem, mert csak közhelyeket és szóismétléseket puffogtatok dicséretül.
Na irány a moziba megnézni, mert nem barátkozom veletek:)

(Annyira örülök, hogy nem kellett segget csinálnom a számból, hogy megtagadtam a "nemnézeknácisfilmetamerikaiaktól"elvemet, mert ez nem olyan nácis film, tehát az elvem tökéletesen sértetlen!)

Szólj hozzá! · 3 trackback

Címkék: film gondolatok


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr11344905

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: hip hop instrumentals 2018.07.29. 05:18:59

Különleges motorok - Deltic - Techstory

Trackback: trap instrumentals 2018.07.28. 12:47:03

Augmentin and night sweats - myysabv

Trackback: hip hop instrumentals 2018.07.25. 22:07:36

Repülőgép a körforgalomban - St. Barth's - Fékszárny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása