HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2010.02.13. 15:01 csipkerózsa

Mindennapi filmünk:Wolfman-Farkasember

Nos, amint beköszöntött a film,már rohantam is megnézni. Ez csak természetes. Amint egyik legjobb barátnőm (és filmnézőtársam) is mondta, mikor megtudta, hogy a filmben Benicio Del Toro játszik: "Oh, hát ő nagy szerelem volt"
Bizony, nagy flörtöm volt, ma is az, de ez nyilván ki is derült a korábbi bejegyzésekből.

Szóval: Hát a mai napig irgalmatlanul szép ember.Egyik pillanatban eljátsza, h egy gyámolításra váró kisgyerek, másszor tetterős férfi. Ahogy Sean Penn is fogalmazott, kevés olyan színész van, aki ennyire erős lenne a vásznon.Azért is vállalta ezt a filmet, ami azért távol áll tőle, mert nem egy Blockbuster-színész, mert az első farkasemberfilm alapvetően befolyásolta a színészmesterség felé. Nagyon jól hozza a szerepét, bár színészi bravúrt úgy hiszem, ez a film nem igényel.
Emily Blunt jó díszlet, a pofija, karaktere jól illik ebbe a holdfényes, ködös brit közegbe. De hát azárt színészileg nem egy Simone Signoret. Megjegyzendő, hogy a kis hölgy csupán 26 éves és egy nappal se néz ki többnek 40-nél.
Anthony Hopkins ezen szerepe emlékeztet Hannibal Lecterre, mert itt se lehet teljesen eldönteni, hogy most ő az abszolút gonosz, vagy csak vannak rossz tulajdonságai, és megbúvik közöttük jó is.
Amerikai horror létére, elég naturálisra sikerült, tehát nem törölgették a farkasember száját, hogy ne legyen annyira véres.
Maga a story nem egy észvesztő, de ne is ezt várjuk tőle. Látványos, izgalmas, többször ijesztő, nagyon jó hangulatú film. Mondjuk a farkasember mint olyan, számomra nem egy nagy látvány, de nincs összehasonlítási alapom, nem vagyok otthon ilyen típusú filmekben. Ami kifejezetten tetszik, hogy sok ponton nem azt hozza, amit egy ámerikái, hálivúdi produkciótól várunk.És ez abszolút bók:)
És van olyan része, ami kifejezetten nem tetszett, de ezt nem fejtem ki, mert még megbélyegeznek:)

2 komment

Címkék: film


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr561754839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hemill 2010.02.13. 21:42:50

szval pozítívan távoztál a moziból :)
lehet azért/vagy úgy vállalta el Benicio, hogy ne legyen a film túlságosan könnyelmű (értem ezt a korosztályos besorolásra, ami miatt nem egy film el lett rontva)
várom ezt a filmet, reméljük hamarosan még sort is keríthetek rá.

csipkerózsa 2010.02.13. 22:25:20

Igen, kifejezetten pozitívan. Ami nálam nagy szó, mert finnyás vagyok és imádok kritizálni:)Utána itthon rögtön rádobtam egy kis Gary Oldmanes Draculát:D
Ja, ha esetleg most tv közelében vagy, vagy bárki más, aki olvassa: most megy a Rosemary gyermeke az M2-őn. Örök klasszikus számomra, John "Isten" Cassavetes-cel.
süti beállítások módosítása