HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2010.07.18. 20:04 csipkerózsa

L.O.V.E.

Mostanság sokat gondolkodom a szerelem fogalmán. Látom, ahogy a tinédzser tanulóim égre földre írják egymásnak, hogy szereltek, örökre, mindörökre a tied, és hasonlók ,majd szakítanak két hét múlva. Mennyire sokat változik ez a fogalom, ahogy öregszünk. Mi felnőttek (a legtöbbje, kivéve az örök tinédzserek, akik dobálóznak ezzel a fogalommal, jóval a tükörben- önmagamat-fotózás-még-elnézhető korból kinőve) jóval óvatosabban bánunk ezzel a szóval.
A másik, ami mostanság beleköltözött a fejembe, egy történelem feletti kérdés, amelyet akár Ádám, a történelem feletti ember, is feltehetett volna Az ember tragédiájában. Mi a szerelem? Honnantól beszélünk szerelemről? Mi az a pont, ami megsúgja a szívünk, hogy igen, kisgazdám, te szerelmes vagy. Mennyire szoros a szerelem és a testi vágy kapcsolata? Mármint lehet az ember úgyis szerelmes, hogy nem gondolkodik ezen, nem szempont a testiség. Nem érez rá különösebb vágyat. A szerelemben mi születik előbb, a testi vágy, vagy a lelki kötődés?

Amióta az irodalommal foglalkozom (és ez nem kevés idő) akárhányszor szerelmes verset olvasok, eltöprengek ezen; hogy egyetlen szerelem van, vagy minden ember máshogy szerelmes?

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr432159434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

j.mara 2010.07.23. 23:51:41

hát...
sztem minden szerelem más, nem csak minden ember. van, hol először lelki kötődés van, van, hogy testi vágy. erre nincs recept. és hol a határ a szerelem és nő-ffi barátság között?
jó sok kérdés van, és sztem nagyon sok múlik azon, h a partner hogy reagál. mármint megérlelődik benned, h szerelmes vagy, de a másik lehűt. az olyan rossz:((
mint minden más emberi kapcsolat, ez is kettőn múlik. és van szerelem viszonzás nélkül? jahhj, inkább nem is gondolkodok:)

csipkerózsa 2010.07.24. 11:08:35

ezen is sokat gondolkodtam, és jelenleg azt vallom, h az a szerelem amikor viszontszeretnek. mert amikor csak te szeretsz az vágyódás, ott nem születnek meg olyan dolgok, érzések, tettek, mint mikor van feedbackje az érzelemnek. nem?
süti beállítások módosítása