HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.07.19. 14:35 csipkerózsa

Little Britain: Angolkák

A Monty Python óta sokféle komédiacsapat volt már az Egyesült Királyságban, több kevesebb sikerrel. Ezek a sikerek azonban inkább a szigetországra korlátozódtak, illetve néhány cseppje Amerikába. Talán az egyik legsikeresebb a Bit of Fry and Laurie volt, amely népszerűsége főleg azóta nagy, amióta Hugh Lauriet Dr. Houseként ismeri a világ. A Little Britain alkotócsapata talán az első, aki tényleg európai-amerikai sikert is fel tud mutatni, hiszen a David Walliamsből és Matt Lucasból álló duó az anyaországukon kívül Európa számos országában ismert (pl itthon vagy Németországban) és Amerikát is sikerült meghódítani a Little Britain USA  szériával. Aminek nyilván egyik oka, hogy az amcsik szeretnek magukon röhögni, mert nem látják mennyire égőek... Na mindegy, ez a két remek angol fiatalember sokféle humort vegyít magában, gyökere talán a Monty Python és a The Goddies féle karakteralapú skeccskomédia, amelynek célpontja a brit társadalom (majd az amcsi). A sorozat eredetileg rádiójáték volt, később készült belőle sorozat, állítólag a fiilmet is tervezik. A sorozat állandó karakterekkel dolgozik, amiket egy narrátor vezet be, a szereplők mondatai pedig szállóigék lett az Egyesült Királyságban. A két főhős DW és ML előszeretettel öltöznek nőnek és gúnyolják ki a melegeket és a hát mindenkit aki flúgos és túlzásokba esik. Azért is hiteles tőlük ez, mert ML maga homoszexuális, DW pedig, ahogy egyszer barátnőjének Denise Van Outennek nyiltakozott egy Glamour UK számára készült interjúben csak 70 százalékben heterószexuális, nem totál tesztoszteron és el tudja képzelni, hogy férfiba szeressen bele, bár erre még ezidáig állítása szerint nem volt alkalom. (Aztán meg úgyis találkozik velem és a probléma meg van oldva:):)

A Little Britain alapkarakterei pl.
* Daffyd Thomas (Matt Lucas alakításában), a homofób homoszexuális, akinek egyik jelenetét a valaha volt legjobb brit comedyjelenetek közé is beválasztották. Daffyd mindig kesereg, hogy ő az egyetlen meleg a faluban (Its hard to be the only gay in the village), de amint lehetőség lenne vegyülni további melegekkel előbújik belőle a homofób, és a férfiakkal való szex tudatától is undorodik:):)Személy szerint nekem is ő az egyik kedvencem, mert hát ML walesi akcentusa minden pénzt megér.
* Emily és Florence (DW+ML) két transzvesztita, múlt századi ruhában, de süt róluk, hogy férfiak, de erőltetik a nőséget. Pedig Florence arcán még kis bajuszka is díszeleg. A jelenetek lényege mindig az, hgy a két "nő" erőlteti, hogy ők NŐK, nőies dolgokat csinálnak, női táskájuk van, amit egy női boltban vettek, egy női eladótól, de sajnos mindig nyilvánvaló, hogy hiába erőlködnek, mert egyértelmű h férfiak.
* Sebastian Love (DW) a Prime Minister jobbkeze, szerelmes belé, de a miniszter vagy nem veszi észre vagy tolerálja, az egyértelmű jeleket, amik olyanok, hogy például az ölébe ül.:):)
*Marjorie Dawes (ML) érzéketlen és kövér nő, aki fogyiklubbot vezet malacok számára (a malacok idézet:) állandó gúnyos és bántó megjegyzéseket tesz a kövérekre és mindent megtesz, hogy megakadályozza fogyásukat vagy örömüket elvegye, ha netalántán fogytak. Igazi szemét:)

A különböző karakterek számát még sokéig sorolhatnám, akad belőlük pár, és gondolom mindenkinek , aki szereti a LB-t van kedvence, kedvenc jelenete.Amenyiben nem ismerjük tessék belekukkantani az HBOn vagy az HBO Comedyn illetve a Youtubeon. Kezdésnek ajánlom a Daffyd and another gay friend vidit, észvesztő.

 

Szólj hozzá!

Címkék: humor uk little britain


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr561254718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása