HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.07.24. 14:50 csipkerózsa

Mindennapi filmünk:Harry Potter és a Félvér Herceg

Előre tisztázom, hogy egy fia mondatot se olvastam soha egy darab Harry Potterből sem. Tehát a könyvet senki ne kérje rajtam számon, nem kezelem adaptációként a filmet.Kedves Barátnőm Mrs. Melfoy a könyvek nagy rajongója, és a film után csalódottsága mérhetetlen volt. Azonban én, a könyvek nem ismerője is így vagyok ezzel. Ez a film bizony nem lett ütős. Jó tudom, hogy most, hogy hirtelen megnőttek a gyerkőcök (és Ron elékpesztően szexi fizikumra tett szert, jegyzem meg) most nagyobb hangsúlyt fektetnek a romantikára és a társas viszonyokra, de ha feltétlenül féltékenységgel fűszerezett romantikára vágyom akkor majd beteszem a Miért éppen Minnesotát és nem Harry pottyert. Essen szó egy pár percig arról, hogy IMAX 3dben néztük a filmet. Így volt hirdetve , idézem " A filmet 3d-s változatban is megtekinteheted" Nos, ugye nincs ember aki ebből ne arra következtetne, hogy az EGÉSZ film 3d-s. Nos, neeeeem. Az első nyomorult 12 perc, lényegtelen jelenetek, főleg Harryvel és Dumbledorral. AZ ELSŐ 12!!!!!!Pedig egy kviddics milyen jó lett volna már 3D.ben..... mert attól függeltneül a 3D  film jövője, elképesztő élmény.
A film legnagyobb hibája szerintem, hogy nagyon zavaros a cselekmény, főleg azok számára , akik nem olvasták. Pl. a félvér herceg, a címszereplő félvér herceg fontossága és jelentősége, karaktere teljesen elsikkadt, tulképp nem is értem, hogy most ki ez a félvér herceg (azt tudom, hogy kicsoda pontosan) és miért fontos. Zavaros na, ürességérzetem van, a katarzis és a meglepődés teljes hiánya jellemez most a filmmel kapcsolatban, amit teszem hozzá, úgy vártam mint a Megváltó Krisztust.Inkább a paráztatás ment, de ugye ez ilyesmiktől a kicsik meg a tinik csokiznak be, nem ilyen Ragyogáson nevelkedett vén róka, mint jómagam....
Hogy pozitívat is mondjak, még mindig lenyűgöző a képi világa, a fantázia és persze Londont látni is csodálatos, és ami tetszik, hogy tényleg egyre erőteljesebb a Sötét Nagyúr veszélye, már a mugli világban is hatása van, érezhető a gonosz. Még mindig humoros a film, főképpen Ron karakterének köszönhetően, és azt hiszem nem lepek meg senkit, de Rupert Grint most is lejátsza Daniel Ratcliffet, akinek az arca hihetetlen mértékben kifejezéstelen. Összeségében most baromira várom a következő részt, hogy ezt a hungert inseide csillapítani tudjam.


 

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr341266066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása