HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.06.07. 12:51 csipkerózsa

Mindennapi filmünk: Borat (saját magam plágiuma)

Tegnap este újra, vagy 20adszorra láttam Sascha Baron Cohen fél-áldokumentumfilmjét. Végre fel is vettem, ó jee.Mielőtt itt lenne a régi blogomról átemelt leírás , hadd jegyezzem meg, hogy azon ritka esetek egyike ez a film, amikor is a magyar szinkron egy fokkal jobb mint az original. Valami szédületes.

Imádok filmeket ajánlani, most se lesz másképp. Már Ali G ként sem volt rossz, de Boratként halál. Eszméletlen film, csak erősebb idegzetűeknek és csak olyanoknak, akiknek tényleg van humoruk (azt is mondhatnám, h elég intelligensek, mert a humorhoz az kell.)
Sacha Baron Cohen, aki amúgy roppant szemrevaló, kegyetlen ebben az (ál)dokumentumfilmben, amelynek lényege, hogy Borat az antiszemita,politikailag teljesen inkorrekt, professzionális :-) riportert elküldik Kazahsztánból Usankába, hogy mutassa meg nagy amerikai élet.Hát elutazik New Yorkba, ahol tvben meglátni nagy szerelem Pamela, Anderszonszt, menni el érte California. Közben történni sok sok minden, de Borat nem csüggedni keresni boldogság sok nehézségen át. Borat lenni kicsit más mint amerika, s filme előnye lenni, hogy nem tudni szereplők tudni e h film vagy lenni önmaguk.
Számos észvesztő jelenet közül külön kedvencem a feministákkal való találkája. Nem titok, h amerika feminista nők igen erőszakosak, mert hát valljuk be csúnyák mint állat, (nem akarok pszichologizálni, de kérésre szívesen tartok litániát az énképzavar személyiségtorzulásairól avagy miért lesz valaki szélsőjobb) Na szóval itt pl megtudhatjuk SPOILER
"Te akar mondani nőnek szabad tanulni?
-Persze, ez természetes.
-De az nem lehet, Dr. Jambuk mondta nő agya akkora, mint mókusé:-)
A rodeójelenetben ez a roppant tehetséges és művelt fiatalember (többdiplomás, sőt a világ 100 leginteligensebb embere közé választották) azt is megmutatja, hogy hát az amerikai emberek személyisége se éppen nomrális... De ezt úgy is tudtuk:-)
Az ágyon meztelenül verekedős jelenetet pedig tényleg csak erős idegzetűeknek ajánlom. A film mellé számos kimaradt jelenet is társul, amik szintén fenomenálisak.
Egyszóval Boratot mindenkinek ajánlom mint szórakozás és mint filmművészeti alkotás, új úgymond poéndokumentáció.
Jak sie masz.
 

Szólj hozzá!

Címkék: film


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr631169042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása