HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.06.12. 22:29 csipkerózsa

Stressz-junkie

Most hogy hirtelen rámtört az év vége, igencsak megzavarodtam.A doktorin is megcsináltam a vizsgám, irodalomelmélet kipipálva, a többit már félév közben letudtam, már csak a jegybeírást kéne eszközölni, ami jóval komplikáltabb, mint a jegy megszerzése...Szóval nincs dolgom, jó persze kutatni lehetne, de hát Isten bocsássa meg, most nem kívánom.Mindig rámtör, hogy jaj biztos javítanom kell egy halomnyi dolgozatot,vagy jaj biztos készülnöm kell az órákra.És nem. Ilyenkor üt be a stressz-junkie fíling. Ennek lényege, hogy már annyira hozzászoktam a stresszhez, meg a hajtáshoz, hogy most, hogy kicsit nyugalom van ezt hátraarcként fogom fel.Pedig nyilván nem így van, és inkább élveznem kellene a pihenést. Anno kemény egyetemi vizsgaidőszakok után is az emberre rázuhant a pihenés, csak az mindig rendesen belefolyt júliusba, most meg tényleg itt az egész nyár. Őrület.Na persze, őszintén szólva, nem vágyom arra, hogy a vizsgaidőszakok megint 10-15 vizsgát,agyontanult heteket, több ezer oldal tanulandó anyagot, több tíz elolvasandó művet jelentsenek. Megtettem amit megkövetelt a haza, és most törlesztek, már amennyire tőlem telik, a jövő nemzedékének irodalmi és magyar nyelvi pallérozásával.:)Mondjuk az a nagyon aktív, már már néha erőltetésbe hajló (főleg ha Illyés volt terítéken, ma is nyomorékja vagyok pl. a Beatrice apródjának) olvasás hiányzik, többet kellene olvasni, Persze most is olvasok, de nem hetente 6-7 könyvet. Bár lehet az a túlzás, nem tudom. Most épp Sophie Gee Botrányos viszonyok c. könyvét olvasom. VIII. Henrik idejében, a báli szezonok világába vezet be, ahol az álarcok nem csak arcokat, hanem mindenféle rejtett indulatokat is rejtettek. Mivel az angol történelemből legjobban ezt a korszakot ismerem, így nem kell sokat agyalnom olvasás közben. (külön köszönet az HBO-nak...:)Nyilván nem egy Kosztolányi, vagy magas szépirodalom, de most ezzel a nyár eleji aggyal erre futja. A regény többször nyílt, buja erotikát és botrányokat ígér és én imádom az ilyesmit:D:DRá kell koppintanom a saját orromra, hogy ne legyek bigott olvasó, nyitni kell a könnyedebb irodalom felé is.

 

2 komment

Címkék: irodalom gondolatok


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr181181888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

j.mara 2009.10.31. 22:02:18

hetente 6-7 könyv?? aztaaa!!:)khm...én sztem évente nem olvasok annyit... (bár lehet, csak nem tűnk fel, 1 év sok idő)... de ezt hogy csinálod/tad? és jó volt ez a botrányos viszonyo? én nemrég fejeztem be a hiúság vásárát, és tökre tetszett:) a cím alapján olvastam el, m annyira széép, nem? vanity fair=)

csipkerózsa 2009.10.31. 22:22:36

@j.mara: pár hónap alatt kialakul a gyorsolvasás képessége, ami Isten egyik nagy ajándéka, a csokis sütemény mellett. És ez tényleg roppant hatékony olvasást (könyvnézést) tesz lehetővé és mégse megy az érdekesség/belemélyedés/élvezet rovására. Legalábbis nálam nem. Bár amióta nem kell ilyen erőltetett menetben olvasnom, már én se termelek ennyit. Bár letenni meg a tetsző könyvet még mindig nem tudom:)
A BV nem volt rossz, érdekes irodalomtörténeti szál is van benne, Alexander Pope A fürtrablás keletkezése. Annyira nem ájultam el a könyvtől, nem egy Veszedelmes viszonyok, de buja volt, szerelmes, érzelmes. Olyan mai, csak a régi korokban:)
süti beállítások módosítása