HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.10.24. 19:47 csipkerózsa

5 jóféle sorozat

1. The Sopranos/Maffiózók
Hát ez nem volt kérdés ugyebár. A Keresztapa után ez várható, mivel ez a kedvencek kedvence, a film csimborasszója nálam. Ráadásul a Maffiózók tényleg remekmű. Ennyi izgalom, humor, bölcsesség rég volt egy sorozatban. David Chase egy isten. A sorozat részei, párbeszédei , karakterei annyira tökéletesek, amilyet nem ír meg mindenki.A színészgárda kiváló, hát James Gandolfini, Tony Siricco, Steve Van Zahn, Michael Imperioli, Edie Falco, Federico Castelluccio mind istenkirályok, és ha fenn lennének Twitteren, úgy követném őket, mint a 21.:) Amúgy megjelent egy marhajó könyv: Maffiózók és a Tao, amiben is Lao Ce (nagy kedvencem) Tao Te King című munkája, illetve annak tanításai adnak keretet a sorozat bizonyos párbeszédeinek. Alapmű.Mindegyik. (Amúgy több szereplő tényleg alvilági tag, vagy hát vannak kapcsolatai az olasz maffiával,pl. a Pauliet játszó Tony Sirico már börtönben is volt efféle vádak miatt. Mikor bekerült a sorozatba, kikötötte, hogy nem válhat patkánnyá(értsd: besúgóvá) a történetben. Nem is vált) FURIO GUINTA KICKS ASS!

2. The Tudors/Tudorok
Kötelességem szeretni, mert középkori Anglia és Jonathan Rhys Meyers függőségem alapja. Elképesztőan látványos, izgalmas. JRM meg egyszerűen to die for. Teljesen jogos megjegyzés, h abszolút nem hasonlít az eredeti rőt, gömböc Henrikre, de nem is a tényleges Henry ábrázolása volt a cél. A sorozat közel hozza Anglia történetét a fiatalokhoz, egyenes arányban ugrott meg a töri szakosok száma Brithonban, mert rájöttek, hogy mindegy hány száz év különbség van a korok között, az ember mindig csak ember volt, ugyanazokkal a hibákkal, bűnökkel, erényekkel és vágyakkal.


3.Sex and the City/Szex és New York
Ez is alapmű. Igen, vállalom hogy imádom, annak ellenére, hogy párszor már leszedtem róla a  keresztvizet. De elfogadom a hibáival együtt, majd ha tökéletesen kidolgozott életszerű karaktereket akarok megtapasztalni, valós és hihető cselekményszállal, akkor olvasok egy kis Flaubert-t, oké?:D Szóval enél a sorozatnál nálam a fő pont: a DIVAT. Elévülhetetlen s kitörölhetetlen hatása van a divatra nézve, köszönhető ez az utánozhatatlan Patricia Fieldsnek és persze a belevaló szereplőkbe. Személy szerint Miranda karaktere áll hozzám a legközelebb, úgy hiszem ő az egyetlen, aki tényleg létezni tudna a való életben. A többi mind fikció. De szórakoztat, és ez a lényeg.

4. South Park
Tudom, inkább animáció de sorozat. Én nagyon szeretem, sokszor használom a szállóigéit, sőt 14-15 éves diákjaimnak mindig Butters karaktere segítségével tanítom Iszméné jellemét az Antigonéban. Tudom, hogy ocsmányul beszélnek benne és annyi undorítóság van benne, de kit érdekel? A sorozat zseniális, a készítők kétségtelen zsenik. Véleményük van az egész világról, és nem félnek elmondani. Ráadásul intelligensek, okosak, az egész sorozat intertextualitás. Az intertextualitás pedig a legnyilvánvalóbb jele a műveltségnek.
A karakterek: hát most magyarázzam mondjuk , hogy milyen Cartman vagy Mr. Garrison? Hát persze, hogy nem kell. Aki nem szereti, az meg szart kap és nem kakaót:)

5.Nip/Tuck/ Kés/alatt
A két amcsi plasztikai sebész kalandjai szintén alapvető kedvencem.Christian Troy és Sean Mcnamara  olyan férfiak, akik gyökeresen eltérőek mégis mindkettőben nagyon sok vonzó dolog van. Mondjuk nem járnék még véletlneül se egy Troy-félével (sanda gyanúm, h ő se egy énfélével:) mégis van benne valami nagyon hipnotikus, főleg akkor amikor a felszínes legyet is röptében külső mögül előbújik az ember, az igazi felnőtt férfi. Sean a megbízható, nála különösen élvezem, ahogy iszonyat gáz helyzetekbe kerül, mert az erős,felelősségteljes külső mögül előjön a bizonytalan, komplexusos, bizonyítani vágyó ősember. Ráadásul ebben is olyan katartikus, elképesztő jelenet tudnak lenni.


+1 Dexter
+1.1 CSI: Las Vegas
+1.1.1. Las Vegas (Jimmy Caan FOREVÖ)
+1.1.1. Simpson család (Do'h)
(Utálom a szabályokat:D)
 

3 komment

Címkék: sorozat film 5


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr641472463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutyaúr csajának a huga 2009.10.27. 21:49:05

oh, igen, igen, igen! south park a legjobb:D:D:D imádom egyszerűen... ááá:D nagyon ott van:D

csipkerózsa 2009.10.31. 12:37:06

@kutyaúr csajának a huga: Igen szerintem is nagyon jó, hát ki ne akarna egy olyan gyereket , mint Cartman vagy Butters:):):)
süti beállítások módosítása