HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2010.02.02. 20:24 csipkerózsa

OSCAR 2010

Megint jön majd az idei Oscar. Évekig néztem, aztán az utóbbi két évben nem, mert nem volt miért. Idén megnézem, már csak Alec Baldwin és Steve Martin miatt. Mindkettőt imádom, mindkettő humora remek, remélem szénnészivatják majd a sok bugrist, mint anno Stewart.

A jelöléseket tekintve, hát persze megint vannak a szokásos Joker-nevek, Klúni, meg Morgan Freeman, Meryl Streep, meg ezek,akik kettőt tüsszentenek és máris jelöltek.Az AVATAR mániáról ne is beszéljek.... Most komolyan, ugyan már.....

Ami miatt számomra érdekes lesz és várom, a műsorvezető duón kívül:

- Becstelen Brigantik 8 jelölése, s mivel ez egy tényleg jó,perfekt film, mint már  erre utaltam többször, nyilván nem sokat fog nyerni.

-Christophe "Istenkirály" Waltz legjobb mellékszereplő jelölése. A filmtörténet egyik legbrilliánsabb, legintelligensebb karaktere. Hát persze h Közép-Európainak kell lenni ehhez. Nem tudom mik az esélyei, a Golden Globet és a SAG-ot megnyerte. De ne feledjük, h azok osztják az Oscart, akik kettőt adtak Hillary Swanknek, EGYETLEN egyet Al Pacinonak (NEM nyert a Keresztapáért...), és nem adtak a filmtörténet valaha volt legjobb alakításáért : Ralph Fiennesnak, Amon Goeth szerepéért a Schindler Listájában . (Lehet küldeni kellett volna egy levelet az akadémia tagjainaik és tisztázni, h ő amúgy nem igazi náci ám. Nem. Ő csak eljátszotta.)

-Jeff Bridges Oscar jelölése a Crazy Heartért. Nagy flörtöm Töki, már régóta, különös tekintettel természetesen a Nagy Lebowskira és egyik kedvenc romantikus történetemre a Tükröm, tükrömre. Jaj, azt de imádom.

-Legjobb külföldi film: remélhetőleg a cannes-i fődíjas Michael Haneke nyer a The white ribbonja. MH különösen kedves a szívemnek, mert egyik kedvenc filmemet a Cachet is ő jegyzi. Hát ugye, ha már magyar film nincsen.

-meg hát az emberi tényező. Tudom, nevetségesen hathat, de jó látni,amikor vágók, meg kis díszlettervező nyernek, és látszik az őszinte öröm. Azt hiszem ez a fő oka, h szeretem nézni ezeket a díjátadókat. Na meg persze a ruhák is:))

3 komment

Címkék: film oscar gondolatok


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr431723726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hemill 2010.02.05. 17:59:51

Waltz, sztem is megérdemel egyet (bár sokak szerint ripacskodott a brigantykban), az avatar is mindenképpen a speciális effectekért, a District9 nem tudom mire fel lett jelölve egyáltalán, mert jó-jó, de azért ennyire nem, a többiről nem nagyon tudok mit mondani, mert nem láttam őket.

a joker neveken nem kell aggódni, vmelyik úgyis szerencsés lesz, ha más nem Meryl Streep :)

c1957 2010.02.17. 17:44:26

Tisztelettel megemlíteném, hogy 2009 ben a Benjamin Button, vagy a Gettómilliomosok, vagy a Felolvasó zrt figyelemre méltó filmek voltak

csipkerózsa 2010.02.17. 22:29:33

Igaz, bár nekem a Felolvasó és a Benjamin Button nem tetszett. De filmileg tényleg Hollywood jobbjai közé tartoznak. Bár engem nagyon zavar h mindig ugyanazok a színészek vannak . Ez ilyen hálivúdi betegség.
A Gettómilliomost még nem láttam, pedig itt áll a polcomon:))
süti beállítások módosítása