HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.08.22. 19:54 csipkerózsa

A cipőkészítés művészet-e?

Olvastam egy cikket, ahol azon tanakodtak, hogy hová lesz a világ cipődivatja, hisz olyan ormótlan hordhatatlan cipőket kreálnak a divatcézárok.
Azonban akiknek ilyen kétségeik vannak, azok elfelejtenek valamit: a divat művészet, a cipőalkotás a divat része, ergo a szillogizmus vége: a cipőkészítés is művészet.
Olyan ez mint a filmmművészet, vagy az irodalom.Vannak filmek, amelyek nagyon fontosak az egyetemes filmelmélet/történetre, mégis alig páran látják őket. vagy nézésre alkalmatlanok. Vannak könyvek, amely irodalmi törekvései nagyon fontosak az irodalom fejlődésének szempontjából, mégse lesz belőlük kézről kézre adott klasszikus.
A cipőkkel is ez a helyzet:vannak cipők, amik hordhatók és vannak cipők, amelyekkel a tervező kiélheti kreatívitását.
IGEN,másik oldalról viszont jogos, hogy a cipő használati tárgy, és hogyha elveszíti használhatóságát(ergo hordhatatlan), akkor megfosztódik cipőségétől, és megszűnik cipőnek lenni.De ez is csak akkor igaz, ha a hordhatóság feltétele a cipőségnek.... Nyilván a prototipikus cipő hordható.... vagy mégse?
(Jelentéstan áj láv jú.)
Eme gondolatfolyam milyen buja, romantikus egyvelege volt a nyelvészetnek és a divatnak.

Szólj hozzá!

Címkék: divat gondolatok cipő


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr751331290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása