HTML

Egy veszedelmes elme vallomásai

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

2009.06.20. 21:22 csipkerózsa

London sorozat 1. Az őrségváltás

Csütörtökön kezdetét veszi következő londoni utam, ezért úgy döntöttem ráhangolódásként minden nap egy kis london fíling lesz itt a blogon. Mivel a szívemben állandó London-láz ég, ennek kell legyen némi vetülete írásos formában is.

"They are changing guard at Buckingham Palace/Christopher Robin went down with Alice."

Ahogy Milne is írja, az őrségváltás mindig is London egyik fő látványossága volt. Mindig van valami szívet melengető és egyben tekintélyparancsoló, amikor díszes katonai felvonulást lát az ember. (Jó itt mondjuk nem a kínai erődemonstrációkra gondolok...) pláne egy olyan országban amelynek államformája királyság.Ami azért elég ritkaság, pláne itt nálunk Kelet-Ajrópában. Tulajdonképpen nem történik más, mint a szolgálatot leadó őrság átadja a helyét a szolgálatot felvevőneka Buckingham Palota előtt.Több őrség váltás is van, pl a Whitehallnál vagy a windsori kastélynál, de ez a leglátványosabb. Először érkezik a szolgálat leadó gárda, majd a szolgálat felvevő és 11:33kor ünnepélyesen átadják a kulcsot az érkezőknek. A katonazenekar körülbelül fél óráig játszik, addig amíg az új gárda eligazítása lezajlik. Isten zenéket játszottak, amikor ott voltunk, Abba  meg Queen (milyen stílusos) és hasonlók. Egy szolgálat 24 óráig őriz a BP-t és a királynőt, amennyiben a palotájában tartózkodik, erről a zászló árulkodhat.

A hadseres díszszemléjét is megnézném, de ez egyszer van egy évben. Június második szombatján, a királynő hivatalos születésnapján. Azért hivatalos, mert a tényleges áprilisban van, de az ünnepléseket júniusban tartják, mert akkor nagyobb a reális, hogy nem fog esni. Ilyenkor van ám pompa meg parádé, vursli meg miegyéb.Érdekesség, hogy ha a kiráynő (aki egy ideje már nem lóháton hanem hintóban érkezik.... ő se lesz már ifjabb) késik, visszaállítják az órákat, hogy pontosan 11 legyen, amikor megjön.Istenem, angol hülyék, hülye angolok:D:D

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://veszedelme.blog.hu/api/trackback/id/tr421197620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása